torek, 4. marec 2014

Sabdži iz graha, panirja in paradižnika

SABDŽI IZ GRAHA, PANIRJA IN PARADIŽNIKA 


V originalu se ta recept imenuje Matar panir in je iz knjige Krišnova kuhinja. Midva sva recept malce prilagodila in nastal je naslednji recept :)



Potrebujete:

500 g graha
200 g panirja
3 paradižniki
1 konzervo pelatov
Limono
Ingver
Kurkumo
Kumin
Čili
Asafetido
Garam masalo
Ghi/olje
Vodo



Postopek : 


1. Pripravite grah - midva sva uporabila zamrznjen grah, ki sva ga pustila da se je malce odtalil. Panir in paradižnik narežite na manjše kose.




2. Na ghiju ali olju popražite začimbe. Najprej za par sekund kumin - da porjavi, potem pa nastrgan ingver in nato še asafetido, kurkumo. 


3. Dodajte grah in malo vode (ne preveč, približno 1-2 dcL) in kuhajte tako dolgo, da se bo grah zmeščal.


4. Ko je grah skuhan, dodajte paradižnik in panir in vse skupaj malo popražite. 


5. Dodajte še pelate (pred tem jih malo pretlačite). 


6. Sabdži kuhajte še par minutk. Za boljši okus lahko dodate še žličko rjavega sladkorja. 


7. Na koncu dodajte še malo limoninega soka (1-2 žlici), garam masalo in sol. 




DOBER TEK! :D



<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11889391/?claim=dy6g2fx85a5">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ni komentarjev:

Objavite komentar