sobota, 15. marec 2014

Sabdži s čičeriko in špinačo





Tokrat žal nisva uspela poslikati postopka priprave, ker je želja za recept prišla malo kasneje. Ampak nič hudega, priprava je zelo preprosta :)



Potrebujete :


150 g čičerike, ki jo čez noč namočite
300 g sveže špinače
smetano za kuhanje
asafetido
sol
poper
garam masalo
ghi/olje



Postopek :


1. Najprej posebej skuhajte čičeriko (to ponavadi traja kakšno uro) če dodate ščepec sode bikarbone, bo čičerika prej kuhana ;)


2. Špinačo operite, razrežite na manjše kose in jo dajte za nekaj minut v vrelo vodo, da se zmešča.


3. Ko imate pripravljeno čičeriko in špinačo, v ponvi/voku razgrejte ghi ali olje in popražite asafetido in poper. Dodajte čičeriko in jo nekaj minut pražite. Potem pa dodajte še špinačo in pražite še nekaj minut.

4. Dodajte malo smetane za kuhanje (približno polovico manjšega pakiranja)  in kuhajte približno 10 -15minut.


5. Na koncu dodajte še sol, premešajte in ugasnite ogenj. Dodajte garam masalo :)





DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar