četrtek, 20. marec 2014

Solata iz pečene zelenjave in rjave leče

SOLATA IZ PEČENE ZELENJAVE IN RJAVE LEČE


Malo drugačna solata, uporabite lako zelenjavo po svojem okusu. In kar ji da dejansko poseben okus, je mešanica začimb, ki jo dodamo na koncu. :)

Potrebujete :

Mešano zelenjavo (midva sva uporabila 1 papriko, 1/2 jajčevca, 1 korenček)
150 - 200 g rjave leče
olivno olje
limonin sok
asafetida
kajenski poper
sladka paprika
poper
tajska bazilika
majaron
timijan
sol

Postopek :

1. Zelenjavo narežite na manjše koščke. Potem pa jo v vnaprej ogreti pečici (180 stopinj) spečite - približno 15- 20 min. 


2. Medtem skuhajte rjavo lečo. In oboje stresite v veliko skledo.


3. Pripravite mešanico začimb. Na olivnem olju popražite začimbe - asafetido, kajenski poper, sladko papriko in poper. Zelenih začimb ne pražite.


4. Na zelenjavo in lečo prelijte olje z začimbami, dodajte zelene začimbe, sol in limonin sok. 



DOBER TEK! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar