petek, 21. marec 2014

Bandgobhi kofta - nadevani ohrovtovi listi


BANDGOBHI KOFTA - NADEVANI OHROVTOVI LISTI



Včasih se odločiva, da bova pripravila jed po nekem super receptu, si vse lepo zapiševa, shraniva, v trgovini pa pozabiva kupiti sestavine. Ampak nič hudega, že samo ime je dovolj, da dobiva kakšno idejo, pograbiva malo tega in tega in nastane super odlična jed. Tokrat najina jed in z originalnim receptom si deli še samo ime :P



Potrebujete : 

Manjšo glavo ohrovta
1/4 cvetače
1/2 kitajskega zelja
50 g indijskih oreškov
30 g rozin
30 g kokosa
ghi/olje
ingver
čili
kumin
sladka paprika
sol

Postopek :

1. Najprej zavrite vodo z žličko soli v večjem loncu. Ko zavre dajte v vodo celo glavo ohrovta in jo kuhajte približno 10 minut.
Potem jo odstavite, odlijte vodo in ohrovt spirajte pod mrzlo vodo.
Nato pa od glave ločite liste in jih položite na pekač oziroma tako, da se bodo posušili.


2. Na ghiju ali olju popražite začimbe (najprej kumin, potem svež ingver, potem še ostale začimbe) in dodajte rahlo zdrobljene indijske oreščke, ki jih pražite kakšno minuto ali dve.


3. Indijskim oreščkom dodajte na tanke trakove narezano kitajsko zelje in ga pražite tako dolgo,da se rahlo zmešča.


4. Dodajte na drobno naribano cvetačo in pražite še nekaj časa, dokler ni zelenjava mehka.


5. Pred koncem kuhanja dodajte še rozine in kokos in pražite še kakšnih 5 minut. Ne pozabite še posoliti.


6. Vzemite en ohrovtov list in ga nadevajte s približno 1-2 žlici nadeva.


7. Potem pa list zvijete in ga položite v pekač.


8. Nadevane ohrovte pecite na 150 minut približno 20 minut oziroma tako dolgo,da rahlo potemnijo.



Midva sva jih postregla s paradižnikovo omako z jajčevci, krekerji in solato iz rjave leče :)





DOBER TEK! :D




Ni komentarjev:

Objavite komentar