ponedeljek, 10. marec 2014

Zeljna juha

ZELJNA JUHA


Juhe na sto in en način. S to zelenjavo, z ono zelenjavo, vsakič malo drugače - enkrat malo več ene začimbe, drugič malo več druge, ...v glavnem juhe lahko pripravljaš in pripravljaš in ne bo zmanjkalo idej ;) (no, v bistvu je z ostalimi jedmi tudi tako).

Tole juho sva pripravila prejšnji teden in je bila odlična - na koncu sva dodala še riževe rezance ;)



Potrebujete: 

1/2 glave belega zelja
vodo
sol
gorčična semena
kumin
čili
cimet
asafetida
kurkuma


Postopek: 

1. Zelje narežite na manjše kose, lahko trakove.


2. V loncu na ghiju/olju popražite začimbe.


3. Dodajte zelje in ga nekaj minut pražite (zelje se bo "skrčilo" in rahlo potemnelo).


4. Dodajte vodo (približno 2 L), zavrite in potem pustite, da počasi vre tako dolgo, da se zelje čisto zmešča. Na koncu ne pozabite še juhe posoliti. 



DOBER TEK!

Ni komentarjev:

Objavite komentar