četrtek, 27. februar 2014

Korenčkov sabdži

KORENČKOV SABDŽI



Sabdži predstavlja zelenjavno jed. Obstaja sto in en sabdži, priprave so različne, lahko so tekoči, lahko "suhi", lahko je ena ali pa več različnih zelenjav, lahko dodamo panir, tofu, oreščke.. :)


Midva sva prejšnji teden delala korenčkov sabdži, ki je zelo preprost za pripravit in odličnega okusa. :)





Potrebujete :


Korenje
Krompir
Ingver
Kumin
Kurkuma
Sol
Ghi/olje

Postopek:

1. Najprej olupite korenje in krompir. Količina je seveda odvisna od tega, koliko ljudi bo jedlo (recimo 1 krompir in dva manjša korenčka na osebo).



2. Krompir in korenje narežite na manjše kose.


3. V ponvi/voku segrejte ghi ali olje in popražite začimbe (ingver, kumin, kurkuma).


4. Potem dodajte v vok krompir in korenje in ga najprej popražite, potem pa lahko dodate malo vode (da se ne prime) in ga na majhnem ognju kuhate tako dolgo, da je krompir kuhan. Ne dodajajte preveč vode naenkrat (raje malo po malo), da ne bo na koncu zelenjava preveč mehka in vse preveč tekoče.

Sabdži se pripravlja približno 20-30 min. 

Midva sva ga postregla z naan kruhki in solato iz bulgurja, lahko pa ga seveda postrežete tudi s čim drugim- na primer rižem :) 



DOBER TEK! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar