ponedeljek, 10. februar 2014

Gadžar ka halva - korenčkova halva


GADŽAR KA HALVA - KORENČKOVA HALVA 




Potrebujete : 

1 kg svežega korenja
180 g masla
600 mL mleka
150 g sladkorja
3 žlice mandljev
3 žlice rozin
kardamom (za ekadashi ga izpustite)

Postopek :

1. Najprej fino naribajte vso korenje. 



2. Mandlje odmerite in jih rahlo popražite (v pečici), odmerite še rozine in sladkor.



3. V ponvi raztopite maslo. 


4. Maslu dodajte korenje in ga nekaj minut pražite (10min) - ponve ne pokrivajte ;)


5. Ko se je korenje lepo prepojilo z maslom in zmeščalo, dodajte sladkor, rozine in mandlje in vse skupaj dobro premešajte. 


6. Dodajte še mleko. 


7. Halvo premešajte in pustite, da se na srednjem ognju kuha približno pol ure oziroma tako dolgo, da se vse skupaj lepo zgosti in da tekočina izhlapi (pri nama je trajalo kar nekaj dlje kot pol ure).

Na koncu kuhanja posujte po halvi še žličko kardamoma, premešajte in pustite, da se halva ohladi. 


Korenčkova halva je super za Ekadashi. Midva sva jo jedla kot samostojno sladico, ampak je pa tudi super v kombinaciji s Šrikhandom  (gost odišavljen jogurt) ;)





Dober tek! :D




Originalen recept je iz knjige Krišnova kuhinja

Ni komentarjev:

Objavite komentar