KEROB
Fotografija je iz te strani : http://naturallybetterfoods.com/wp-content/uploads/2012/01/carob-powder_pods.jpg
Obljubila sva, da bova na kratko predstavila kerob, ki ga v najini kuhinji velikokrat uporabljava. In sicer pri sladicah, namesto čokolade oziroma kakava.
V najini kuhinji - po načelih bhakti se kakav ne uporablja in se namesto njega uporablja kerob (carob). In kaj je to?
- fino mleta rožičeva moka.
- fino mleta rožičeva moka.
Rožiči so neke vrste stročnice in so naravni nadomestek za čokolado. Rastejo na rožičevcu. Pri nas je najbrž zelo poznana rožičeva moka (ki ni tako fina) in rožičeva potica ;)
Rožiči ne vsebujejo kofeina in teobromina, imajo pa tudi manj kalorij in maščob od kakava.
KJE GA LAHKO KUPITE?
Midva ga kupujeva v ljubljanskem templju na Žibertovi (približno 250 g stane 2,50 evra) , so nama pa povedali, da se da dobiti tudi v Kalčku.
Več si lahko preberete na naslednjih straneh :
Na slovenskih straneh o rožičih :
http://www.botgard.ucla.edu/html/botanytextbooks/economicbotany/Ceratonia/
In še recepti, kjer sva uporabila kerob in jih že uspela tudi objaviti na blogu :
http://vedskakuharija.blogspot.com/2013/09/pisan-sandes.html
http://vedskakuharija.blogspot.com/2013/12/orehi-piskoti-s-kerobom.html
http://vedskakuharija.blogspot.com/2014/02/kokosova-rolada.html
In še recepti, kjer sva uporabila kerob in jih že uspela tudi objaviti na blogu :
http://vedskakuharija.blogspot.com/2013/09/pisan-sandes.html
http://vedskakuharija.blogspot.com/2013/12/orehi-piskoti-s-kerobom.html
http://vedskakuharija.blogspot.com/2014/02/kokosova-rolada.html
Ni komentarjev:
Objavite komentar