MATHIJI - INDIJSKI KREKERJI
Mathiji so indijski krekerji, ki so odličen prigrizek in lepo dopolnijo skoraj vsako indijsko jed. Sicer so ocvrti ampak tu in tam si jih lahko privoščimo, še posebej ker so tako dobri in ker so tako hitro pripravljeni :)
Popestrimo pa jih lahko z raznimi dodatki (na primer sezam ali pa kakšne začimbe).
Popestrimo pa jih lahko z raznimi dodatki (na primer sezam ali pa kakšne začimbe).
- 300 g polnozrnatne moke
- žličko soli (lahko uporabite tudi kameno sol)
- 1/2 žličke pecilnega praška
- malo olja za testo in dodatno olje za cvrtje
- vodo
- sezam / kumin ali kakšen drug dodatek po izbiri
Postopek:
1. V skledi zmešajte vse sestavine, dodajte ravno toliko vode, da boste lahko zamesili testo. Testo naj ne bo premehko.
2. Kar takoj pristavite olje za cvrtje.
3. Med tem, ko se olje segreva, pa pripravite mathije. Testo razvaljajte (če imate rajši trše mathije, ga razvaljajte na tenko - kot na sliki, če pa mehkejše pa ga pustite debelega približno 1 cm).
4. In ko je olje dovolj vroče (lahko poskusite z manjšim koškom testa - dajte ga v olje in če takoj priplava na vrh, je olje dovolj vroče), dajte vanj mathije. Matjiji potrebujejo kakšne 2-3 minutke, da so pripravljeni. Pazite, da jih ne cvrete predolgo, ker bodo potem pretrdi.
5. Na koncu jih s penovko poberite iz olja in ocvrite še preostanek mathijev.
DOBER TEK! :D
P.S.: inspiracija za recept je knjiga Krišnova kuhinja :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar