sobota, 31. avgust 2013

Testenine s hitro pripravljeno omako

Testenine s hitro pripravljeno omako in zeleno solato s semenkami ;)


Tokrat še en res hiter recept (za vse tiste, ki nimate veliko časa za kuhanje). In sicer sva pripravila testenine z malo drugače pripravljenimi pelati - vse tiste kupljene omake za testenine se lahko skrijejo, polek tega pa priprava te omakce ne traja kaj dlje od pogretja kupljenih omak ;) 

Vse kar rabite je nekaj začimb, pelate (najboljše sveže, lahko pa tudi tiste iz konzerve), najljubše testenine in pol urce časa, da vse to pripravite :)




















Najprej v blenderju (ali drugem mešalniku) zmiksajte pelate, če uporabljate sveže, lahko dodate malo vode in na štedilniku segrejte posodo v kateri boste omako pripravljali, dodajte ghi in v njem popražite začimbe : 
asafetido, ingver, čili, koriander, lovorjev list, gorčična semena, poper.



Ko so ste začimbe popražili, dodajte pelate in ostale začimbe : sladka paprika, kurkuma, sladkor, origano, baziliko, sol (midva pa sva dodala še timijan).




Sedaj, ko pelati vrejo, v drugem loncu zavrite vodo za testenine in pazite, da jih ne boste razkuhali ;) V vmesnem času pa si lahko pripravite še solato  - midva sva uporabila zeleno solato (ledenko) in radič, dodala sva malo bučnega olja, ščepec soli, sok limone in mešanico različnih semenk (bučna, lanena, sezamova,..). Ne pozabit vsake toliko časa malo premešat pelatov in naj res čas vrejo, tako da bodo na koncu precej gosti. Med tem, ko so se skuhale še testenine in ste pripravili solato, so najbrž pripravljeni tudi pelati (dlje jih boste kuhali, bolj gosta in okusnejša bo omaka), tako da lahko vse skupaj lepo postrežete.




Lep dan vam želiva!





Ni komentarjev:

Objavite komentar