nedelja, 30. november 2014

Sabdži iz korenja in bučk


SABDŽI IZ KORENJA IN BUČK 


Preproste zelenjave jedi-  sabdžiji s prilogo so včasih najboljše kosilo. Priprava tega sabdžija je zelo enostavna in hitra. Okus pa je odličen. Midva sva ga postregla z rižem in mathiji :)


Potrebujete :

- 1/2 kg korenja
- 2-3 srednje velike bučke
- malo olja
- 1 žličko svežega nastrganega ingverja
- 1 žličko kumina
- ščepec asafetide
- 1 žličko kurkume
- 1 žličko zmeletega koriandra
- sol po okusu

Postopek:

1. Najprej na malo olja popražite na drobno narezan ali pa nastrgan ingver, žličko kumina in ščepec asafetide.


2. Nato dodajte na manjše kose narezano korenje, ga kakšno minuto pražite, dodajte malo vode, lonec pokrijte in pustite toliko časa, da se korenje malo zmehča (10 min približno). 



3. Ko je korenje skoraj pripravljeno, dodajte še na kocke narezane bučke, žličko kurkume in žličko zmletega koriandra. Spet kakšno minuto pražite, dodajte malo vode in kuhajte tako dolgo, da se vsa zelenjava zmehča. Na koncu še posolite in jed je pripravljena. :)


Midva sva sabdži postregla z rižem in mathiji (indijskimi krekerji). 





DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar