sobota, 15. november 2014

Kerobove palačinke s sladkorjem in cimetom

KEROBOVE PALAČINKE S SLADKORJEM IN CIMETOM



Verjetno vas večina ne sedi že približno eno uro v knjižnici in dela. Nekateri moramo, drugi pa lahko za vikend malo dlje spite in si malo kasneje pripravite obilen zajtrk ;) In zato se nama je zdela ta ura ravno primerna za objavo tega recepta, midva sva sicer palačinke jedla za večerjo, vendar so odlične tudi za zajtrk ;)


Namesto sladkorja in cimeta pa lahko uporabite nadev po želji ;) 


Potrebujete : 

(midva sva iz te mase naredila približno 8 manjših palačink) 


- 200 g polnozrnatne moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 1 zravnana žlica keroba (rožičeva moka)
- ščepec soli
- približno 350 mL vode (lahko uporabite tudi kakšno mleko)

- nekaj žlic sladkorja
- cimet

Postopek:


1. Vse sestavine zmešajte skupaj v skledi, da dobite lepo gosto maso. Pustite jo stati približno pol ure, nato ponovno premešajte in začnite peči palačinke. 


2. Ponev malo premažite z oljem, jo segrejte in vanjo vlijte približno 1 zajemalko mase. Počakajte približno 1-2 minuti, palačinko obrnite in jo specite še z druge strani. Zaradi keroba se lahko zgodi, da se bodo te palačinke malo bolj sprijemale, ampak ne skrbite, če imate dovolj dobro in dovolj vročo ponev ne bo problema :)



3. Za nadev sva si midva zmešala nekaj žlic sladkorja z malo (ali pa malo več, odvisno od okusa) cimeta.




DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar