ponedeljek, 24. november 2014

Juha iz rdeče pese

JUHA IZ RDEČE PESE


Nobeden od naju do letos še ni jedel juha iz rdeče pese. Pesa je bila za naju vedno bolj za v solato. Potem pa sva najprej jedla pesin čips (super jed) in pesino juho, ki je naravnost božanska. Še posebej za vse tiste, ki imate radi goste juha, res goste juhe ;)


Potrebujete (2-3 osebe):

- 4-5 malo večjih rdečih pes
- svež ingver
- asafetido
- kajenski poper
- poper
- kurkumo
- sol
- zelene začimbe (npr. majaron, peteršilj, origano, bazilika,..)
- vodo
- malo olja


Postopek :

1. Rdečo peso najprej olupite in narežite na manjše kose (da bo prej kuhana).


2. Nato pa na ogenj pristavite lonec in na malo olja popražite začimbe (najprej svež ingver, nato pa začimbe v prahu). 


3. Dodajte rdečo peso, zalijte z vodo in dodajte zelene začimbe po okusu. 



4. Ko je rdeča pesa skuhana (poskusite, če je že mehka), juho odstavite iz ognja in jo zmiksajte s paličnim mešalnikom. Po potrebi dodajte malo vode (če vam bo juha pregosta). Ne pozabite še posoliti. 



DOBER TEK! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar