nedelja, 11. avgust 2013

Nedeljska vedska pojedina



Čeprav sva bila oba v službi, sva se za danes popoldan vseeno odločila, da si po dolgem času pripraviva eno konkretno vedsko pojedino (z malo več, kot samo eno jedjo)  ;)

Plan za to, kaj bova kuhala sva naredila že v petek, včeraj sva namočila čičeriko in dal in danes popoldan se je kuharija začela :D

Recepte sva poiskala v knjigi Krišnova kuhinja in kot ponavadi jedi pripravila malo po svoje ... po nekaj urnem kuhanju (pač, kuhanje ti vzame kar nekaj časa, še posebej če si sam vzameš tega kar nekaj časa :P) je bilo kosilo - zdaj že večerja pripravljeno in sicer sva danes jedla Nimbu čaval (riž z limono), Urad dal kačore (ocvrtki z začinjenim dalom, ki pa sva jih midva pripravila v pečici in jih nisva cvrla poleg tega pa sva namesto urad dala uporabila kar moong dal), sabdži (krompir, korenje, zelje, paprika, grah), rajto s kumarami in čičeriko, za sladico pa dalovo halvo in vanilijev khir (sladki riž).

Mislim, da slike povedo svoje...





Kačori iz moong dala ;)





Halva prav tako iz moong dala ;)





Najino kosilo/ večerja : kačori, riž z limono, sabdži, rajta s kumaricami in čičeriko ;)


 In še sladica : moong dalova halva in vanilijev khir (sladki riž) ;)




P.S. : Če bi kdo rad posebej recept za kakšno jed naj piše pod komentarje in bova objavila :)

P.P.S.: Za vse recepte namesto olja ali pa navadnega masla uporabljava ghi (prečiščeno maslo). Postopek priprave ghi-ja sledi kmalu ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar