ponedeljek, 19. avgust 2013

Sabdži, riž z makom in solata


Ko bi si ljudje le večkrat vzeli čas in naredili neko stvar..ne pa da prelagamo in prelagamo in prelagamo in potem vse v zadnji minuti ;)

Zaenkrat je še približno tako z najinim blogom. Kosila so bila skuhana, poslikana, recepti pripravljeni, vse skupaj je samo še treba natipkat in objavit..ampak midva čakava :P 


 Torej .. SABDŽI, RIŽ Z MAKOM IN SOLATA 



SABDŽI :

Za sabdži sva uporabila krompir, bučke, korenje, ..v glavnem zelenjava, ki je bila pač na voljo v tistem trenutku, ki sva jo popražila na ghiju in začimbah, vse skupaj pa na koncu zgostila in obogatila s smetano za kuhanje ;)

Sabdži dejansko predstavlja zelenjavno jed in je lahko pripravljen na milijon načinov. Obstajajo neke osnovne začimbe, neke smernice, ampak vedno je treba eksperimentirati, poskusiti malo drugače, kaj dodati, odvzeti, lahko ga kuhate na štedilniku, lahko ga pripravite v pečici, na  koncu lahko dodate smetano, lahko paradižnike, lahko je samo kot zelenjavna priloga, z dodatki (na primer ajdo) pa lahko postane glavna jed, ...

RIŽ :

Na ghiju najprej na hitro popražiš riž, dodaš malo maka, zaliješ z vodo (in sicer toliko vode, da ravno prekrije riž), dodaš malo soli in kuhaš pokrito na majhnem ognju, dokler riž ne popije vse vode ;)




SOLATA : Jedla sva mešano solato iz kumaric, paradižnika in paprike. Ker ne uporabljava kisa, sva namesto tega uporabila nekaj kapljic limone (zraven pa še malo soli, olivnega in bučnega olja)





Upava, da ste dobili kakšno idejo več za pripravo kosila ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar