torek, 27. avgust 2013

Sabdži, riž z dalom in kumarična rajta

Največkrat najina kosila sestojijo iz sabdžija, riža in rajte. To ne pomeni, da vedno jeva enako, daleč od tega. Sabdžiji so vedno drugačni (sploh si ne predstavljava kako bi lahko bil tudi samo dvakrat enak), uporabiva zeljenjavo, ki jo pač imava, včasih dodava kislo smetano, včasih smetano za kuhanje, včasih pelate, včasih nič, včasih ajdo,... pri rižu se tudi trudiva uporabiti domišljijo (včasih je samo riž, včasih je z raznimi semenkami, limono, makom, dalom, grahom, ...), z rajto pa je ponavadi tako, da jo največkrat pripraviva s kumaricami (ampak tudi s čičeriko, špinačo, blitvo,..ali pa vse zmešano skupaj).



Ta predgovor je bil zaradi tega, ker bi kdo po naslovih najinih objav lahko mislil, da je najina prehrana morda precej enolična, ..ampak, kot praviva, ..daleč od tega ;)

Tokratno kosilo : Sabdži (stročji fižol, bučke, rdeča paprika, korenje), riž z dalom in kumarična rajta s koprom :)

Zraven kosila pa sva pila ingverjevo limonado, ki sva jo seveda pripravila sama ;)



V tem tednu naju čakata dva čudovita praznika (pojavitev Gospoda Krišne v sredo in pojavitev Šrila Prabhupade v četrtek), kar pomeni, da se bova ta dva dneva držala posta (če ne bova zdržala samo z vodo, bova pojedla malo sadja), saj naju potem v sredo in četrtek zvečer čaka Prasadam v templju (res obilna tempeljska pojedina). Vsekakor pa ste tudi vi vsi vabljeni na ta dva praznika v tempelj v Ljubljani (več informacij na : https://www.facebook.com/Hare.Krisna.ISKCON.Slovenija?fref=ts).

Za vse tiste, ki berete blog in še ne veste kaj je Prasadam, bova kmalu pisala tudi o tem in pa tudi o postu (Ekadashi).


Lep dan!



Ni komentarjev:

Objavite komentar