sobota, 5. oktober 2013

Meni za naslednji teden ( 07.10.2013 -11.10.2013 )

Danes smo bili spet zelo entuziastični in pridni in polni idej, tako da si nismo sestavili jedilnika samo za naslednji teden, ampak še za nekaj tednov naprej. Nekako smo se odločili (sva se odločila),  da bo v naši prehrani večkrat na jedilniku kakšna zanimiva, malo posebna solatka in da bova poskusila vsaj enkrat na teden imeti veganski dan. Vsekakor je dejstvo, da vsaj sladice vedske kuharije temeljijo na mleku, olje se skorajda ne uporablja ampak večinoma ghi, ki ga naredimo iz masla..v glavnem je kar nekaj mlečnih izdelkov (kravje mleko)..in čeprav smo prepričani, da niso vsi nujno slabi (na primer mleko uporabljamo iz avtomatov- mlekomatov, ker ga pač nimamo možnosti dobiti direktno od kmeta in je to najboljša opcija), ampak vseeno damo nekaj prav tudi tistim, ki zagovarjajo, da mlečni izdelki v trgovinah niso več "to", kaj so bili včasih in zato se nam zdi v redu, da kdaj pa kdaj pripravimo jedi malo drugače (namesto ghija uporabimo olje, palačinke z vodo so prav tako okusne, namesto kravjega mleka pa lahko uporabimo na primer mandljevo, kokosovo, sojino, ..mleko.  ...možnosti je res ogromno pa še mi se tako naučimo kaj novega). Sicer pa je najpomembnejše, da nam je kuhanje v veselje, da se trudimo narediti čimbolj polnovredne obroke, da so naši obroki raznoliki, .. :)



Naslednji teden bomo jedli (07.10.2013-11.10.2013) :

PONEDELJEK

Paradižnikova juha z riževimi rezanci

Alu Guaranga (zapečen krompir s panirjem), Rajta s špinačo

Luglu (kroglice iz čičerikine moke in suhega sadja)

TOREK

Bengalska enolončnica

Polnozrnati kruh s semenkami

Sladke samose s skutnim nadevom

SREDA (vegansko)

Brokolijeva juha

Polnjene paprike s kuskusom in čičeriko v omaki, pire krompir, zelena solata

Sadna halva

ČETRTEK

Dalova juha

Solata Vaikuntha (mešana zelenjava s skuto, smetano, oreščki, začimbami), čapati

Sladica

PETEK

Juha iz mešane zelenjave

Khitri (riž z dalom in zelenjavo), Korenčkovi kroketi v jogurtu

Mešana solata

Khir (sladki riž)

Ni komentarjev:

Objavite komentar