sobota, 12. oktober 2013

Konec drugega tedna ali naša pečica je obupala :P

Drugi teden naše kuharije je za nami in spet je bil precej uspešen. Kuhanje postaja vedno bolj utečeno, mi pa imamo vedno več idej kako kaj izboljšati, spremeniti, kaj bi lahko jedli naslednji teden, da bi bilo čim bolj zanimivo, raznoliko, okusno.

Se nam je pa zgodila ena smešna (ali pa malo manj smešna) prigoda. V sredo zvečer smo spekli okusen, sočen biskvit. Res je bil fenomenalno dober, lepo je izgledal. Prelili smo ga s čokolado in mandlji, res vse super. 
In ker je nam je bil tako super, smo hoteli v petek narediti še enega. In spet naredimo maso, točno po navodilih, damo pečt ..in iz tega biskvita nič. Hmm..mogoče pa nismo v redu zmešali mase? Pa poskusimo še enkrat..spet nič! Mogoče pa moka ni taprava? Še enkrat poskusimo..spet nič!?!?! 
Po par neuspelih poskusih pečenja biskvita, smo že skoraj popolnoma obupali in bili čisto zmedeni, kako je možno, da je enkrat pecivo odlično, potem pa ga več ni možno narediti :P...  ..na srečo smo se potem spomnili preverit, če je s pečico vse v redu in seveda, pečica se je očitno pokvarila in ni delala kot bi morala. Mi smo pa že mislili, da je bil to recept za pecivo, ki ga lahko narediš enkrat in nikoli več :P

Tako, da ja..nekaj časa očitno ne bomo ničesar pekli. Kar pa mogoče niti ni tako slabo, ker bomo morali biti kreativni pri sestavljanju menija za naslednji teden ;) 

 In še nekaj utrinkov iz tega tedna: 

(brokolijeva juha, krompir in brokoli, alu guaranga, sadna halva, domača zelenjava, paradižnikova juha z riževimi rezanci, samose s skutnim naredov, zelenjava za bengalsko enolončnico, luglu)



Ni komentarjev:

Objavite komentar