petek, 10. april 2015

Bananin kolač, veganski, brez sladkorja in brez glutena

BANANIN KOLAČ
veganski, brez sladkorja in brez glutena


Na blogu je že recept za super njami bananin kolač. Ampak bananin kolač lahko pripravimo na različne načine. Tokrat sva se odločila za bolj "zdravo" verzijo, brez sladkorja. Prav tako pa sva uporabila brezglutensko ajdovo moko ;) 


Potrebujete :

- 2 zreli banani
- 2 skodelici ajdove moke
- 1/2 skodelice kokosove moke
- 1/2 skodelice zmletih orehov
- 3-4 skodelice ovsenega mleka (ali katerega drugega)
- 1/4 skodelice kokosovega olja (ali pa rastlinskega)
- 10 večjih datljev
- 1 pecilni prašek

Postopek:

1. Najprej izkoščičite datlje in jih skupaj z oljem in malo mleka dobro zmiksajte v blenderju.
2. V posodi nato pretlačite obe banani, dodajte preostalo mleko in  zmiksane datlje. Dobro premešajte
3. V drugi posodi pa zmešajte "suhe" sestavine. Moko, kokos, orehe in pecilni prašek.


4. Nato pa zmešajte skupaj mokre in suhe sestavine. Poskušajte ne preveč miksati, samo toliko, da dobite homogeno maso. Če se vam zdi pregosta, dodajte še malo mleka.
5. Pekač, v katerem boste pekli kolač premažite z malo olja, pečico pa segrejte na 180 stopinj. 
6. Kolač se peče približno 30 minut (vmes preverite na primer z zobotrebcem - če se bo nanj še prijela masa, potem kolač še ni pečen).


DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar