torek, 9. december 2014

(ne)Tiramisu

(ne)TIRAMISU


Ta recept sva poimenovala (ne)Tiramisu zato, ker se od tistega "pravega" ali originalnega tiramisuja precej razlikuje. Najprej je veganski, "piškotke" sva naredila sama pa tudi prave kave nisva uporabila. Ampak brez skrbi, sladica je zelo dobra, še posebej hladna..mmmnnnjammm!


Potrebujete :

Za "piškote" :


- limonino lupinico ene limone
- 1 vanilin sladkor
- 120 g moke (uporabila sva pirino)
- 80 g škroba
- 160 - 180 g sladkorja
- 260 mL vode

Za kremo :

- 2 vanilijeva pudinga (poglejte, da vzamete takšnega, ki je brez škodljivih E-jev)
-  800 mL ovsenega mleka (ali kakšnega drugega)
- 4 žlice sladkorja
- 180 g kokosovega masla (po želji)
- 1 skodelico kave (midva sva pripravila Projo)
- kerob

Postopek :

1. Najprej pripravite testo za "piškote" oziroma za podlago. In sicer vse sestavine zmešajte skupaj (najprej suhe, potem dodajte še vodo), da dobite homogeno, precej redko maso. Nato pa jo vlijte v pekač obložen s peki papirjem (pekač naj bo dvakratne velikosti tiste  posode, v kateri boste delali tiramisu) in pecite pri 200 stopinjah, približno 10-15 min, dokler robovi rahlo ne potemnijo.
Potem pa pustite, da se ohladi.



2. Med tem lahko pripravite nadev. In sicer skuhajte vanilijev puding (po navodilih iz vrečke, vendar uporabite namesto 1 L za dva pudinga samo 800 mL, ker potrebujete bolj trdo kremo). Lahko pa seveda puding naredite tudi sami doma, če želite.


3. V drugem loncu pa pristavite vodo za kavo oziroma za projo. Skuhajte približno 2 dcL proje. 


4. Ko sta puding in proja skuhana, malo proje dodajte v puding (približno 4 žlice) in vse skupaj dobro zmešajte. Po želji pa lahko sedaj v puding dodate tudi kokosovo maslo, da bo masa bolj kremna. Midva sva naredila brez in je bil tiramisu vseeno zelo dober. 


5. Ko ste vse pripravili je čas, da vse skupaj sestavite. Najprej dajte na dno posode malo pudingove kreme (žlico ali dve), nato položite gor polovico biskvita (lahko razrežete na "piškotke", če vam je to ljubše), potem polovico kave, polovovico kreme in spet biskvit, kava in krema. Na koncu pa vse skuapaj posujte s kerobom.





6. Tiramisu dajte za nekaj časa v hladilnik, da se dobro ohladi. 

DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar