četrtek, 18. september 2014

Riževe kroglice

RIŽEVE KROGLICE



V najini kuhinji se kuha riž nekajkrat na teden. In zmeraj drugačen - ali s kakšnimi dodatki, ali sladek, ali kakšen narastek, ...ali pa te odlične hrustljave riževe kroglice. Hitro se pripravijo pa še nič nam ni treba paziti, da riž pravilno skuhamo - pri tem receptu mora biti riž bolj "pocast" ;) 

Potrebujete :

- 1-2 skodelici riža (midva sva sicer uporabila basmati, za ta recept pa je super tudi okroglozrnatni)
- vodo
- čičerikino moko
- sol, poper, origano, baziliko, kajenski poper (ali pa začimbe po svojem okusu)

Postopek:

1. Najprej skuhajte riž. Za 2 skodelici riža uporabite približno dvakratno količino vode - za ta recept je potrebno, da se riž dobro skuha in ne da je vsako zrno posebej ;).


2. Ko je riž gotov, ga ohladite. Potem pa dodajte začimbe - midva sva uporabila origano, baziliko, kajenski poper, sol in poper.  Lahko pa seveda dodate še kakšne začimbe po svojem okusu. Nato pa z rokami oblikujte kroglice - roke si lahko malo namočite z vodo, da boste lažje oblikovali kroglice.



3. Ko ste pripravili kroglice, si zmešajte še panado za kroglice. Vzemite malo čičerikine moke (100 g), pol žličke soli in dodajte toliko vode, da dobite gosto maso.


4. Riževe kroglice namočite v panado in jih popražite na olju z vseh strani, da postanejo zlato rjave.



Poleg riževih kroglih lahko ponudite kakšen zelenjavni sabdži ali pa kakšno omakco, paradižnikov čatni.. :)



DOBER TEK! :D

2 komentarja:

  1. lahko dobim še recept za kakšno omakco, ki bi se podala zraven riževih kroglic? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super se poda paradižnikov čatni - recept je že na blogu :) Ravno danes pa sva imela obiske in sva poleg kroglic pripravila sabdži iz rdeče buče in dala - tak bolj gost, tekoč :) - bova tudi za to v kratkem pripravila recept, ker je bilo super. Sicer pa kakršnakoli zelenjavna omaka..recimo bučke..lahko čisto preprosto, brez ogromno začimb :)

      Izbriši