petek, 26. september 2014

Sadna solata s prelivom iz datljev in banan

SADNA SOLATA S PRELIVOM IZ DATLJEV IN BANAN


Preden ta teden objaviva fotografije kosil iz celega tedna, sva se odločila, da objaviva še ta hiter recept za sadno solato. Midva zelo rada jeva sadje, čez poletje sva ga jedla vsak dan za zajtrk, kosilo,.. :P in ker je včasih lahko malo dolgočasno jesti "samo" sadje in ker nisva želela uporabljati smetan in podobno, sva si sama naredila preliv - iz sadja :P

Naj vam bo v inspiracijo za vaše sadne solate :)


Aja pa še to, na blogu še nisva razglašala (sva pa zato kar takoj na facebook-u :P), ampak prejšnji teden sva bila v eni super luštni trgovini - Trgovina Popolna dekoracija in tam imajo (omg!!) ogromno tako lepih, malih (in velikih) stvari, ki so morale iti z nama domov ;)

In od takrat iščeva možnosti, kjer bi jih uporabila in evo - ta sadna solata je bila kot nalašč za lepe rumene posodice :)

Potrebujete:
- ogromno sadja po vaši izbiri 
(midva sva uporabila nektarine, grozdje, jabolka in banane)
- datlje 
- banano
- malo limoninega soka
- voda

Postopek:

1. Najprej sadje operite in narežite na majhne koščke.




2. Potem pa pripravite preliv. Najini datlji so bili zelo mehki in jih ni bilo potrebno prej namakati. Če so pretrdi pa jih le prej namočite, da se zmehčajo.

3. Potem pa v blenderju zmiksajte eno banano, nekaj datljev (recimo pest in prej jih je dobro narezati na manjše) in dodajte malo limoninega soka (1-2 žlici).
Med miksanjem počasi dodajajte mrzlo vodo - toliko, da bo masa tekoča ampak še vedno gosta.



4. Potem preliv prelijte čez sadje in vse skupaj dobro premešajte. 



Sadni solati lahko dodate še kakšne začimbe po okusu, lahko dodate oreščke, semena, ...karkoli si zaželite. Nama je bilo super tudi tako, čisto sadno :)




DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar