četrtek, 28. avgust 2014

Jabolčne samose

JABOLČNE SAMOSE


Pred nekaj časa sva že objavila recept za zelenjavne samose, tokrat pa še njihova sladka verzija :D Najbolj klasične so z jabolki, vendar pa lahko uporabite sadje po vaši izbiri (banane, slive, jagode,…). Seveda pa bodo samose prav tako odlične s kakšnim kerobovim, lešnikovim, skutinim nadevom.  V originalnem receptu se samose cvrejo, vendar jih midva vedno pečeva v pečici, da so bolj »zdrave« ;)..vsekakor pa nič manj okusne.



Potrebujete :
Testo:
300 g moke
80 mL olja (ali raztopljenega masla)
150 mL vode

Nadev: 

- 5-10 jabolk (odvisno od velikosti)
- rozine, banane (po želji)
- sladkor
- cimet, klinčki, kardamom, ingver

Postopek :

1. Najprej zamestite testo. Vse sestavine dajte skupaj v skledo in zamestite mehko, vendar ne lepljivo testo. Potem pa ga pokrijte z mokro krpo in ga pustite počivat.



2. Nato pripravite nadev. Jabolka operite, olupite in naribajte. 



3. V ponvi raztopite maslo - midva sva uporabila kokosovo maslo (lahko tudi olje,..) in nato dodajte jabolka, rozine, banane in vse skupaj dobro prepražite. Po potrebi lahko dodate malo vode (vendar mora biti masa na koncu čim bolj suha).



4. Dodajte še začimbe in sladkor (sladkor bo pomagal maso še dodatno zgostit).




5. Ko je masa pripravljena, jo pustite da se popolnoma ohladi. Nato pa je čas za zavijanje samos. Ker sva na blogu že objavila recept za zelenjavne samose, bova tukaj objavila tudi posnetek kako se te zavija. Pri jabolčnih (ali s kakšnim drugim nadevom) je postopek popolnoma enak. 


in še video prikaz

Samose se pečejo v pečici na 180 stopinjah približno 20-30 min :) Na koncu jih še pokrijte še z mokro krpo, da bojo mehke :)




DOBER TEK! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar