petek, 11. julij 2014

Kerobov biskvit z jagodnim prelivom

KEROBOV BISKVIT Z JAGODNIM PRELIVOM


Tale biskvit je najbrž najboljši, kar sva jih kdaj jedla. Je zelo rahel, sočen, mehak in v ustih se kar stopi. Lahko ga pripravite z ali pa brez keroba, v vsakem primeru je super. Midva pa sva dodala še preliv iz svežih jagod in takšna sladica je čista zmaga ;)


Potrebujete :

Za biskvit  (za merico sva uporabila manjši jogurtov lonček) :

- 4 lončki moke
- 3 žlice keroba
- 1 pecilni prašek
- 2 žlički sode bikarbone
- ščepec soli
- 4 lončki ovsenega mleka (ali kakšnega drugega)
- 1,5 lončka sladkorja
- 3/4 lončka olja
- 1 vanilijev sladkor

Za jagodni preliv :

- sveže jagode
- sladkor v prahu
- limonin sok

Priprava :

1. Biskvit pripravite po enakem postopku, kot za mafine s češnjami. V bistvu gre za enak biskvit, le za večjo količino.


2. Medtem, ko čakate, da se biskvit ohladi, pripravite jagodni preliv. Jagode očistite in narežite na manjše kose. 


3. Potem pa jih zmešajte z malo sladkorja v prahu (po okusu). 


4. Dodajte še limonin sok (midva sva uporabila približno 3 žlice limoninega soka).


5. In potem vse skupaj s paličnim mešalnikom zmiksajte v kremast preliv. Pred serviranjem ga dobro ohladite, tako bo še okusnejši. 





DOBER TEK! :D

2 komentarja:

  1. kerob je najbrž rožič?

    OdgovoriIzbriši
  2. Tako je, tukaj sva napisala malo več o kerobu : http://vedskakuharija.blogspot.com/2014/02/kerob-carob-roziceva-moka.html :)

    OdgovoriIzbriši