ZELENJAVNA AJDA
Odkar sva bila pri ayurvedskem zdravniku, se trudiva, da bi se prehranjevala čimbolj primerno za najine doše in jih tako spravila v ravnovesje. Eden izmed priporočil zdravnika so bili topli zajtrki (ajda, proso, zdrob,...) in zaenkrat nama ta del še kar dobro uspeva in si kakšen takšen zajtrk pripraviva večkrat na teden. Po tem sva seveda zelo sita in posledično tudi za kosilo manj pojeva (kar niti ni tako slabo :P). Sicer komaj čakava na vroče poletne dni in smutije, ampak tudi takšni zajtrki so nama odlični.
V tem receptu je glavna ajda, zelenjavo lahko dodate po svojem okusu.
Potrebujete :
- 1-2 skodelici ajde
- zelenjavo po izbiri (midva sva uporabila korenje in grah)
- garam masalo (ali katerokoli začimbno mešanico - masalo po izbiri)
- sol
- vodo
Postopek :
1. Zelenjavo operite in narežite na poljubne kose.
2. V lonec dajte ajdo, zelenjavo in zalijte z vodo. Dodajte začimbe in na srednjem ognju kuhajte tako dolgo, da je ajda kuhana in v loncu več ni tekočine.
Midva sva si po ajdi potresla še malo chia semen, zmletega neoluščenega prosa in lana.
DOBER TEK! :D
Ni komentarjev:
Objavite komentar