petek, 9. maj 2014

Čatni iz jajčevca

ČATNI IZ JAJČEVCAV Vedski kuhinji so čatniji sestavni del obroka.So super omaka in še pomagajo, da se hrana lažje prebavi (ker so ponavadi zelo pekoči). Najljubši nama je seveda paradižnikov čatni najljubši in ga najpogosteje jeva, ampak tudi ta čatni je bil zelo okusen. Če vam kakšna sestavina manjka (recimo urid dal) jo lahko nadomestite s kakšno podobno (recimo moong dal, rumena leča). Če pa imate kakšno vprašanje o začimbah, si lahko vse o začimbah, ki jih napogosteje uporabljava preberete tukaj : začimbe.Potrebujete :

- 1-2 jajčevca
- urid dal
- koriander (semena)
- gorčična semena
- čili
- karijeve liste
-  asafetido
- sol
- olje 


Postopek: 

1. Najprej jajčevca olupite in narežite na manjše koščke. V ponev dajte malo olja in jajčevec popražite. Potem pa dodajte še približno 30 g opranega urid dala. Ponev pokrijte in občasno premašajte. Pražite tako dolgo, da bo jajčevec mehak, potem pa dodajte še približno 2-3 dcl vode.2. Pripravite si začimbe (koriander zmeljite).


3. Začimbe popražite posebej na malo olja. 


4. Ko se je jajčevec popolnoma zmehčal in je urid dal kuhan, dodajte začimbe in sol. Vse skupaj premešajte in nepokrito kuhajte še nekaj minut - tako dolgo, da bo čatni lepo gost. 


Čatni se super poda k rižu, raznim sabdžijem, popletkom, lahko pa ga uporabite tudi kot omako za testenine. 

DOBER TEK! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar