petek, 13. junij 2014

Mafini s češnjami

MAFINI S ČEŠNJAMITo je preprost recept za mafine s kerobom in tokrat sva dodala še sveže češnje, pač zato, ker sva jih imela ogromno. Mafini so bili tako dobri, da sva jih potem pozabila še malo "lepše" poslikat ;)
Potrebujete (približno 18 mufinov), za merico sva uporabila manjši jogurtov lonček :


- 1 lonček moke
- 2 žlici keroba (lahko uporabite tudi kakav)
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1 žličko sode bikarbone
- ščepec soli
- 1 lonček ovsenega mleka (ali kakšnega drugega mleka)
- 3/4 lončka sladkorja
- 1/3 lončka olja
- 1 vanilijev sladkor

Postopek :

1. Na začetku je dobro, da kar prižgete pečico in sicer na 180 stopinj. Priprava mafinov ne vzame veliko časa. Potem pa najprej posebej zmešajte "suhe" sestavine - moko, kerob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.2. V drugi skledi pa posebej zmešajte olje, mleko, sladkor in vanilijev sladkor.3. Potem pa počasi dodajajte mešanico z moko k mešanici s sladkorjem in mešajte. Dobili boste lepo gosto maso.4. Češnje operite in jim odstranite koščice.5. Nato pripravite model za peko mafinov, papirčke in jih do polovice napolnite z maso, dodajte češnje in modelčke napolnite do vrha. 
6. Mafini se pečejo približno 20 minut pri 180 stopinjah. 

DOBER TEK! :D

3 komentarji:

 1. Super recept! Takoj, ko sem nanj naletela, sem ga sprobala :) Le češenj nisem imela, a sem namesto njih uporabila domače zamrznjene maline in ribez - božansko :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala za komentar :D Super, da vam je recept všeč. Res je tak, da zmeraj uspe in lahko uporabite praktično katerokoli sadje :D

   Izbriši
  2. Hvala za komentar :D Super, da vam je recept všeč. Res je tak, da zmeraj uspe in lahko uporabite praktično katerokoli sadje :D

   Izbriši