torek, 3. junij 2014

Juha iz opraženega dala in čičerike

JUHA IZ OPRAŽENEGA DALA IN ČIČERIKE


En recept za juho iz opraženega dala sva že objavila - . Ampak k opraženemu dalu rada dodajava različne stvari - sicer je recept praktično enak, kot pri prejšnji. Nekako se nama je zdelo, da bi čičerika morda tudi šla z dalom. In res je, ta juha je bila ena izmed boljših - nekaj za tiste, ki imamo radi zelo, zelo, zelo goste juhe :)


Potrebujete:

- 200 g mung dala
- 100 -150 g čičerike
- 2 L vode
- 2 lovorjeva lista
- 1 žlička gorčičnih semen
- žlička kumina
- 1 žlička nastrganega ingverja
- 1/2 žlička asafetide
1 žlička kurkume
- čili po okusu
- sol

Postopek:

1. Najprej čez noč namočite čičeriko. Potem jo sperite in jo skuhajte - čičerika se kuha približno 1 uro. Če želite pospešiti postopek kuhanja, dodajte vodi ščepec sode bikarbone.


2. Ko je čičerika skuhana, jo odcedite. Potem pa v loncu na suho popražite dal - brez predhodnega pranja. 


3. Dal pražite toliko časa, da porjavi in ga potem sperite pod vodo.


4. Dal in čičeriko dajte v lonec, zalijte z vodo. Dodajte lovorjeve liste in žlico olja. Potem pa pustite, da zavre in kuhajte toliko časa, da se dal popolnoma razkuha. Ko je dal lepo razkuhan, posebej v kozici popražite vse začimbe in jih nato dodajte k juhi.




DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar