nedelja, 29. junij 2014

Sabdži s čičeriko in papriko

SABDŽI S ČIČERIKO IN PAPRIKO


Ta sabdži je preprost in odličen. Včasih zakomplicirava do konca in kakšen sabdži narediva z ogromno sestavinami, začimbami,.. ampak včasih so preproste stvari še najboljše. K sabdžiju se odlično poda riž, čapatiji, kakšen čatni. 


Potrebujete:

- 200 g čičerike
- 2-3 paprike
- kumin, svež ingver, čili, asafetida, kurkuma, sol

Postopek:

1. Čičeriko čez noč namočite, potem pa jo skuhajte. To traja približno 1 uro. Če želite postopek kuhanja malo pospešiti, dodajte vodi ščepec sode bikarbone.



2. Papriko narežite na poljubno velike kose. 


3. Potem pa v ponvi segrejte malo olja in dodajte vse začimbe (najprej kumin, potem ingver, čili, asafetido, kurkumo). Dodajte papriko in jo popražite. Ko je paprika popražena in ima rjave lise, dodajte še čičeriko. Tudi čičeriko popražite. Če želite, lahko dodate malo vode, da bo sabdži bolj tekoč. Sicer pa ga ne pozabite na koncu še soliti.




DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar