ponedeljek, 9. junij 2014

Malpura (sladki cmočki) v jagodnem jogurtu

MALPURA - SLADKI CMOČKI V JAGODNEM JOGURTU


Včasih, ko prebirava recepte, se nama kakšni na prvi pogled zdijo pretežki, zakomplicirani in se jih predolgo ne spraviva preizkusit. In ta recept je definitivno bil eden izmed takšnih. Ampak potem, ko sva ga naredila prvič, sva ga morala v kratkem času ponoviti. Mogoče se res ne sliši najbolj preprosto, ampak to je ena izmed enostavnejših sladic in je dejansko končana v manj kot pol ure. Brez heca. ;)


Potrebujete :

Za cmočke: 

- 250 g bele moke
- 150 g sladkorja v prahu
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 200 mL mleka
- olje 

Za  jagodni jogurt :

- 1 L jogurta
- 200 g sladkorja
- dobro pest jagod

Postopek :

1. Najprej pripravite testo za cmočke. Vse sestavine preprosto zmešajte skupaj, tako da dobite zelo, zelo gosto maso.  Če boste upoštevali količine v receptu, bi morala biti ravno prava.





2. Segrejte olje in ko bo dovolj vroče, z žlico zajamite nekaj testa in si pomagajte z drugo, da ga spusite v olje. Med cvretjem naj olje ne bo prevroče, saj se morajo malpure cvreti na srednji temperaturi. 



3. Ko so malpure lepo zlato- rjave, jih vzemite iz olja in jih odcedite na kuhinjskem papirju. Malpure morajo biti lepo hrustljave. 


4. Ko so malpure ocvrte, pripravite jogurt. V skledi pretlačite skupaj jagode in sladkor, potem pa dodajte jogurt in dobro premešajte. 





5. Kakšne pol ure pred serviranjem dajte malpure v jogurt. Če želite, da so bolj mehke, to storite prej, če ne pa lahko še kasneje.



Malpure so potem, ko sva jih naredila prvič postale ena izmed najljubših sladic. Tako hitro in preprosto, kot se pripravijo, ...njami! Sicer res, da zaradi količine sladkorja in cvrtja niso najbolj zdrave, ampak če drugače pazite pri prehrani, ne bo problem, če si jih tu in tam privoščite. :D



DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar