sreda, 23. april 2014

Sadna kvinoja

SADNA KVINOJA




Ponavadi raje zajtrkujeva slane jedi, ampak včasih se nama zahoče sladko (še posebej, ko so dnevi vedno toplejši) in takrat si pripraviva raznorazne "kašice" s tem in onim sadjem :) 
Zjutraj ne komplicirava preveč in poskušava zajtrk pripraviti čim hitreje, zato če že kuhava, večinoma kuhava takšne jedi, ki se skuhajo hitro in seveda, vse v enem loncu ;)


Potrebujete (za dve osebi):

- 1/2 jogurtovega lončka kvinoje (kvinojo prej namočite - lahko čez noč)
- 1 jabolko
- 1 hruško
- suho sadje (midva sva uporabila rozine, brusnice, marelice, slive)
- agavin sirup (ali med ali sladkor)
- vodo


Postopek :

1. Priprava jedi je zelo preprosta. 
Vse sestavine dajte v lonec - vode približno toliko, da vse dobro zakrije (po potrebi pa jo lahko vmes še dodajate) in sladkajte po okusu (za naju je bila slaba žlica agavinega sirupa dovolj). Potem pa vse  skupaj zavrite, zmanjšajte ogenj na minimum in kuhajte tako dolgo, da je kvinoja kuhana in da ni več tekočine (še vedno pa pazite, da ne bo vse skupaj "pretrdo"). 



Kvinoja se kuha približno tako kot riž - zato lahko lonec za nekaj časa pokrijete in če vam na koncu ostane preveč vode, lonec odkrijete in kuhajte še nekaj minut, da voda izpari. 






DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar