ponedeljek, 14. april 2014

Roladice iz jajčevcev in tofuja

ROLADICE IZ JAJČEVCA IN TOFUJA


Te roladice so odlične za glavno jed (s kakšno prilogo- na primer rižem) ali pa kot predjed :) . Super gredo s paradižnikovim čatnijem (recept  paradižnikov čatni) ali pa kakšno drugo omakco :)



Potrebujete :
- večji jajčevec (podolgovat)
- tofu
- asafetida
- sol
- kurkumo
- koriander
- čili


Postopek :

1. Jajčevec olupite in ga narežite na podolgovate rezine. Položite jih eno poleg druge in po njih potresite malo soli. Jajčevec bo tako spustil vodo in se zmehčal. 


2. Medtem, ko se jajčevec mehča, narežite tofu na manjše kocke. 


3. Potem pa ga skupaj z žličko soli in žličko kurkume popražite.


4. Če vam je pri rezanju jajčevca na dolge rezine kaj jajčevca ostalo odveč, ga prav tako lahko uporabite. Narežite ga na kocke.


5. Ko je tofu popražen, dodajte še jajčevec in začimbe (asafetido, čili, zmleti koriander, sol) in pražite še toliko časa, da se jajčevec lepo zmehča.


6. Nadev odstavite in počakajte, da se malo ohladi. Potem pa ga približno za žlico položite na jajčevec in zavijte v roladico.


7. Roladice položite na pekač obložen s peki papirjem in jih pečite na 180 stopinjah, da postanejo rahlo zapečene. Lahko jih še premažete z malo olja. 



DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar