petek, 18. april 2014

Meni za 21.04.2014 – 25.04.2014

Italijanski teden? Hmm..zakaj pa ne? Midva si ga zamislila tako, da sva si skoraj vsak dan na meni dodala vsaj eno jed, ki se nama zdi »italijanska«.  Pica, lazanja, jajčevci, paradižnikove omake, testenine, …ufff. Seveda jih bova pripravila »po svoje« in upava, da bo na koncu vse odlično in da bova imela še več receptov, ki jih bova lahko objavila za vas ;).


PONEDELJEK (vegansko)

Kremna krompirjeva masala juha
Pušpana- pisan riž (indijski oreščki, tofu, rozine), alu kofte (zelenjavne kroglice) v paradižnikovi omaki, besan roti (kruhki iz čičerikine moke)
Solata iz ohrovta
Orehova halva

TOREK (vegansko)

Cvetačna juha s kurkumo in limeto
Lazanja iz jajčevca, paradižnika, tofuja in oreščkov, grisini z rožmarinom
Solata iz rdečega in belega zelja
Amaretti piškotki

SREDA (vegansko)

Paradižnikova juha s fižolom
Rižota z brokolijem, »mini pice«
 Zelena solata
Panna cotta z jagodno omako

ČETRTEK (vegansko)

Minestrone juha ( zelenjava in testenine)
Polentne palčke, bučkine palačinke, dalova omaka
Rdeča pesa
Presni tiramisu (brez prave kave)


PETEK (ekadashi)

Mlečna zelenjavna juha
Čidva (krompirček s kokosom, rozinami, arašidi), sabdži iz bučk, korenja in pelatov
Rajta iz blitve

Ekadashi piškotki

2 komentarja:

  1. Danes sem jedla mini pice in panna coto. Oboje je bilo super in bi res žećela imeti recept. Sploh za panna coto mi ni jasno, kako sta jo naredial vegansko, glede na to, da osnovni recept zahteva smetano in mleko. S čim sta nadomestila sladko smetano?

    OdgovoriIzbriši
  2. Panna coto sva naredila z mandljevim mlekom, sladkorjem in agar-agar-jem, brez kakršnekoli smetane :)

    OdgovoriIzbriši