sreda, 14. januar 2015

Krompirjeve pakore

KROMPIRJEVE PAKORE




Pakore so zelenjavni ocvrtki. Ključna stvar pri tem receptu je čičerikina moka. Midva sva za pripravila krompirjeve pakore, lahko pa uporabite tudi drugo zelenjavo (cvetačo, paprika, bučke, špinača, zelje,..). Pakore so super priloga glavni jedi in so fenomenalno dobre s paradižnikovim čatnijem ;).




Potrebujete :

- krompir (2-3 krompirji)
- 100 g čičerikine moke
- 100 g pirine moke (ali kakšne druge)
- 1/2 žličke kajenskega popra
- 2 žlički zmletega koriandra
- 2 žlički zmletega kumina
- 1 žličko kurkume
- 1/4 žličke asafetide
- 2 žlički soli
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 250 mL vode
- olje za cvrtje

* če kakšne od začimb nimate, nič hudega, lahko izpustite. Seveda pa lahko tudi kakšno začimbo po dodate. 

Postopek: 

1. Če delate pakore iz zelenjave, ki potrebuje malo dlje, da je skuhana (krompir, cvetača,..), potem to zelenjavo najprej narežite (krompir sva narezala na tanke kolute), operite in dajte za kakšnih 5 min v vrelo vodo, da se malo zmehča. 


2. Ko je zelenjava malo prekuhana, jo odcedite in pripravite panado za pakore. V skledi zmejše obe moki, vse začimbe, pecilni prašek in vodo, tako da dobite gosto maso. 


3. Pristavite lonec v katerem boste pakore cvrli in segrejte olje.


4. Ko je olje dovolj vroče, dajte zelenjavo v panado in potem takoj v olje. Masa mora biti tako gosta, da se bo dobro prijela na zelenjavo. 



5. Pakore cvrite toliko časa, da postanejo zlatorjave.  Potem jih poberite iz olja in jih odcedite (midva to narediva tako, da dava v posodo na dno nekaj kuhinjskega papirja). 



DOBER TEK! :D


Ni komentarjev:

Objavite komentar