nedelja, 28. september 2014

Mini zelenjavne pitice

MINI ZELENJAVNE PITICE


Med brskanjem po internet naletiva na ogromno receptov in predvsem fotografij slastnih jedi, ki jih potem želiva narediti tudi midva. Seveda, malo po svoje :)
In te pitice so tako okusne in priročne in hitro pripravljene, mmmm!! V bistvu so skoraj kot nekakšni zelenjavni mafini. Midva sva jih pripravljala že dvakrat in obakrat precej drugače.
Lahko jih ponudite kot predjed, kot prigrizek ali pa kot glavno jed - midva sva jih kombinirala z riževimi kroglicami in paradižnikovim čatnijem. 



Potrebujete:

Za testo :

- 400 g moke
(na fotografijah je uporabljena ostra moka, sva pa jih pripravljala tudi s polnozrnatno)
- kurkumo
- sol
- kajenski poper
- ščepec pecilnega praška
- vodo

Za nadev :

- zelenjavo po želji 
(uporabila sva korenje, papriko in paradižnik, sva pa jih pripravljala tudi s špinačo)
- začimbe  
(midva sva uporabila čisto preprosto kumin, asafetido in garam masalo)

in tokrat sva pitice nadevala še s sirom, vendar pa so odlične tudi brez ali pa s kakšnim drugim dodatkom :)

Pravzaprav lahko za nadev uporabite karkoli se vam zazdi. Lahko jih nadevate s sabdžiji, z omakami, dodate oreščke, tofu, panir,... ;)


Postopek:

1. Najprej pripravite testo. V skledi zmešajte moko, pol žličke kurkume in kajenskega popra, žličko soli in žličko pecilnega praška.
Potem pa počasi dodajajte vodo, da dobite mehko, ne lepljivo testo.






2. Testo razrežite na manjše kose in jih oblikujte z rokami tako, da prekrijejo modelčke za mafine. Tako, da boste potem dobili majhne košarice, ki jih boste lahko napolnili z zelenjavo.




3. Košarice pecite približno 10-15 minut na 180 stopinj. Kasneje jih bomo dali še enkrat v pečico, zato ne smejo biti popolnoma spečene, ravno toliko, da obdržijo obliko.


4. Med tem, ko so košarice v pečici, pripravite zelenjavni nadev. Zelenjavo narežite na manjše kose in jo na hitro popražite na začimbah.





5. Potem pa zelenjavno nadevajte v košarice. Midva sva tokrat na zelenjavo dodala še malo sira, ki se je v pečici lepo raztopil in pitice so bile zelo okusne.

Pitice nato pecite še nekaj minut (enako 180 stopinj), toliko, da se sir stopi ali pa da se zelenjava lepo zapeče.




DOBER TEK! :D

2 komentarja:

  1. Čudovito :) moja hči je pri 11 letih začela oboževati zelenjavo prav zaradi indijske kuhinje in tole bo krasna glavna jed za nedeljsko kosilo. Hvala za navdih, Alenka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O super, upava, da so vam odlično uspele :D

      Izbriši