torek, 9. september 2014

Namaz iz keroba in lešnikov

NAMAZ IZ KEROBA IN LEŠNIKOV


Kerob ali rožičeva moka je vsekakor bolj "zdrav" od kakava in nekaterim tudi boljšega okusa. Raznoraznih čokoladnih namazov v stilu "nutele" obstaja ogromno, midva pa si raje pripraviva takšen namaz doma in sicer iz samo nekaj, preprostih sestavin. Namaz uporabljava predvsem kot nadev za palačinke, lahko pa ga uporabite tudi na kruhu, žemljah,...ali pa na žlico :P


Potrebujete :

- pražene lešnike
- kokosovo maslo
- kerob
- sladkor ali sladilo po želji

P.S.: glede količin je težko priporočati, koliko jih uporabite. Midva sva uporabila dobro pest lešnikov, dve žlici keroba, približno dve do tri žlice sladkorja in maslo po občutku - toliko, da je nastala lepa enotna zmes, nisva pa pretiravala.

Postopek:

1. Če še lešniki niso praženi, jih najprej za nekaj minut dajte v vročo pečico, nato odstanite lupino in jih v mikserju na suho zmeljete.




2. Potem dodate kerob, sladkor (ali kakšno drugo sladilo) in kokosovo maslo, ki naj bo tekoče. Vse skupaj dobro zmiksajte in namaz je končan. :)


hitro, enostavno in odlično..


DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar