sreda, 10. september 2014

Vikendi in najava nove "serije"

 Zelenjava iz domačega (in babičinega) vrta :)



.............



Včasih se zna zgoditi, da je čez vikend še več kuhanja, kot čez teden :P In če naju spremljate, veste da že čez teden res ogromno kuhava :)

Ampak tako pač je, ker ne jeva v restavracijah, ker ne jeva v pekarnah, slaščičarnah,..ker ne jeva že pripravljenih jedi,...potem pač morava kuhati sama. Ampak midva to počneva z velikim veseljem in ne moreva reči, da nama zato vedno primanjkuje časa za druge stvari ali pa da sva cele dneve v kuhinji. Ravno nasprotno, zaradi vnaprej pripravljenih menijev, lahko rečeva, da še nekaj časa prihraniva ;)


Vikendi pa so posebni. Ali ne kuhava (in se prehranjujeva z "ostanki", ki so še zmeraj slastni, ki so ostali od tedna) ali pa kuhava na veliko. In preizkušava nove recepte in poskušava nad temi jedmi navdušiti še koga drugega (prijatelje, družino,..). In jim na zgledu pokazati, da ne potrebujemo slabe hrane, ki nam jo skušajo prodati na vsakem koraku.


Najina kuha je malo posebna. V eni izmed objav sva že omenila, da se nimava za vegana, niti za vegetarijanca. Namreč v obeh skupinah jejo hrano, ki sicer spada v ti dve skupini, ampak je midva ne jeva. Na primer gobe, kis, kava, ...

Verjetno se kdo sprašuje kaj je to za ena fora in modna muha in spet neka nova izmišljotina .. hehe. In zato sva se odločila, da je čas, da vam v naslednjih tednih, mesecih poskušava približati tudi filozofijo, ki stoji za najinim kuhanjem.
Na enostaven in pregleden način vam bova poskušala razložiti zakaj nekaj uporabljava, zakaj nečesa ne uporabljava, ali so kakšni nadomestki, o najinih standardih v kuhinji (ki so definitivno malo drugačni), o tem zakaj nikoli in res nikoli med kuhanjem jedi ne poskušava (in je še zmeraj vse lepo začinjeno),... verjetno bo trajalo, saj se je takšnih tem treba lotiti previdno in si je treba vzeti čas za prave besede. 

Prvo takšno objavo lahko pričakujete že čez kakšen teden dni, vmes pa sledijo še seveda novi recepti, meniji, fotografije.

Hvala  vsem, ki spremljate najin blog in upava, da vam bova lahko najin način prehranjevanja še bolj približala.


.............



 Zelenjavne pitice, riževe kroglice, zelena solata

 Avokadov puding z banano in kerobom

 Sladek kruh, z rozinami in brez


 Limonini mafini z mandlji

 Priprava alu parath 

 Alu parathe

 Alu parathe in zelenjavni sabdži

Kerobov puding (tokrat iz koruznega škroba)

2 komentarja: