ponedeljek, 31. marec 2014

Spomladanski zavitek po vedsko

SPOMLADANSKI ZAVITEK PO VEDSKO



Ko slišimo spomladanski zavitek najbrž pomislimo na kitajske restavracije in ocvrte zavitke, ki jih namakajo v sladko-kisle omake. Ponavadi je tam zelenjava zavita v riževe "liste". Midva pa sva te zavitke (po insipiraciji recepta, ki nama je prišel na pot) pripravila malo drugače. Midva bi rekla, da bolj "po vedsko" ;)

Za nadev lahko seveda uporabite katerokoli zelenjavo želite in se vam zdi, da paše. Lahko uporabite tudi kalčke, tofu, ...karkoli si že zaželite v svojem zavitku.

Za razliko od originalnih ocvrtih zavitkov pa so najini pečeni v pečici ;)



Potrebujete:


- zelenjavo za nadev (midva sva uporabila zelje, korenje in papriko)
- polnozrnatno moko
- vodo
- olje
- začime

Postopek : 

1. Narežite zelenjavo. Najboljše je, če vse zrežete na tanke trakove.
Potem pa jo na malo olja in začimbah popražite, da se zmešča. Midva sva uporabila zelje, korenje in papriko. Od začimb pa kumin, asafetido, čili, ingver :)




2. Med tem, ko se zelenjava praži, pripravite testo. Testo pripravite iz polnozrnatne moke, vode, soli, malo olja. Midva sva za merjenje tokrat uporabila prazen jogurtov lonček, tako da so količine naslednje : 2 lončka moke, 1/4 lončka olja, žlička soli, vodo pa sva dodajala počasi (približno 1 lonček). Testo mora biti lepo rahlo, vendar se ne sme prijemati na roke.
Testo razdelite na manjše dele in vsakega potem razvaljajte v ogromen krog. Če želite manjše zavitke pa seveda naredite manjše kroge. 


3. Na sredino kroga nato položite nekaj zelenjave oziroma nadeva in potem zavitek zaprite, kot je prikazano na naslednji slikah. Zadnji zavihek malo premažite z mešanico olja in vode, da se bo "zlepil" skupaj.






4. Zavitke sva pekla pri 170 stopinjah, približno 15-20 minut, da se je testo lepo zapeklo. Ker nisva želela, da bi bili zavitki trdi, sva jih pred serviranjem za nekaj minut pokrila z mokro krpo. 




DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar