petek, 14. marec 2014

Šhrikand (gost odišavljen jogurt)

ŠRIKHAND
- gost odišavljen jogurt



Definitivno ena izmed boljših vedskih sladic, če naju vprašate. Vsi, ki imate radi jogurte, boste najbrž oboževali to sladico. Pa še veliko boljše in zdravo je pripraviti takšen saden jogurt doma :)

Potrebujete:

2-3 L jogurta 

ogromen lonec
gazo 
ščipalke za perilo

Postopek: 

1. Če imate možnost, da gazo nekam obesite in so potem lepo jogurt tako precedi je super. Ampak midva nimava te možnosti, zato vzameva največji lonec in gazo s ščipalkami za perilo pritrdiva na lonec. 



2. Potem pa nalijeva 2-3 L jogurta, odvisno koliko šrikhanda želite. Potem pa vse skupaj pustiva, da se čez noč odcedi. Iz jogurta bo iztekla vsa sirotka in ostal bo lep gost, kremast jogurt.


Drugi dan :


3. Šrikhand potem postrgava iz gaze v skledo in mu dodava karkoli že pač želiva. Tokrat sva delala žafranov šrikhand, zato sva dodala dve ščepca pravega žafrana in pa 100-130 g sladkorja v prahu.

Lahko pa dodate seveda karkoli želite. Midva dava zmeraj neko sladilo, potem pa ali sadje narezano na koščke, ali prekuhano sadje, ali oboje, žafran, rožno vodo, vanilijev sladkor, vanilijo, ..karkoli se vam zazdi, da bi šlo in bi vam teknilo :)


Žafranov šrikhand gre super z Gadžar ka halvo (korenčkovo - halvo)http://vedskakuharija.blogspot.com/2014/02/gadzar-ka-halva-korenckova-halva.html


Uporabila pa sva ga tudi za zajtrk - z narezano banano, mešanico različnih semen, medenimi kosmiči in malo razredčenega jogurta z vodo :)





DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar