ponedeljek, 3. marec 2014

Krompirjeva juha s kislo smetano

KROMPRIJEVA JUHA S KISLO SMETANO


Midva obožujeva juhce. Pozimi, poleti, spomladi, jeseni, vedno. Topla juhca vedno paše in naj bo gosta, kremna, z rezanci, cmoki, preprosta, .. njami!

Tokrat sva pripravila recept za kremno krompirjevo juho s kislo smetano. Sliši se nič posebnega, ampak ta juha je bila tako dobra, da sva morala objaviti recept ;)



Potrebujete :

Krompir
Kislo smetano (en mali lonček)
Gorčična semena
Asafetido
Kurkumo
Lovorjev list
Sol
Ghi/olje
Vodo

Postopek:

1. Najprej olupite in narežite krompir na manjše kose (da se bo hitreje skuhal).


2. V loncu na ghiju ali olju popražite najprej gorčična semena, potem ko pa popokajo pa dodate še asafetido in kurkumo. 


3. Potem dodajte krompir in ga par minut pražite. 


4. Dodajte vodo in lovorjev list (lahko ga sicer dodate že skuhaj z ostalimi začimbami).  Juho zavrite, potem pa zmanjšajte ogenj in jo počasi kuhajte, dokler krompir ni kuhan.


5. Ko je krompir kuhan, juho odstavite. Potem pa jo zmiksajte s paličnim mešalnikom.


6. Kislo smetano zmešajte z malo vode in jo prilijte juhi, dodajte še sol in juho še enkrat zavrite.


Juha je gotova. In definitivno vam bo všeč ;)







DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar