ponedeljek, 13. oktober 2014

Sabdži iz hokaido buče in moong dala

SABDŽI IZ HOKAIDO BUČE IN MOONG DALA



Listje je odpadlo z dreves, vsepovsod vidimo čudovite tople, rjave, rdeče, rumene, jesenske barve. In jesen je čas za BUČE! :D 
Midva sva si sedaj že kar nekaj krat pripravila jedi iz rdečih, hokaido ali muškatnih buč in tudi za vas sva pripravila nekaj receptov :)
Za začetek preprost, vendar odličen sabdži (zelenjavna jed) iz hokaido buče in moong dala (indijske rumene, razpolovnjene leče). Z rižem je ta jed res top! :)

Potrebujete :

- 1 manjšo ali srednje veliko hokaido bučo
- 100 g moong dala 
- malo olja
- asafetido, curry, karijeve liste, kajenski poper, sol


Postopek:

1. Najprej bučo prerežite na pol in izdolbite srednji del s semeni. Midva sva ugotovila, da nama gre to najlažje z žlico za sladoled ;)



2. Bučo nato narežite na manjše kose - ni je potrebno olupiti, saj se bo lupina isto zmehčala.


3. Moong dal na suho popražite v loncu in nato dodajte še bučo in malo olja. Dodajte začimbe (1/2 žličke asafetide, 1/2 žličke curry-ja, nekaj karijevih listov, 1/4 žličke kajenskega popra in približno 1 žličko soli) in vse skupaj še malo prepražite za kakšnih 5 minut. 





4. Jed zalijte z toliko vode, da bo vse lepo prekrito in lonec pokrijte. Kuhajte toliko časa, da se dal popolnoma razkuha in dobite gost, kremni sabdži. Vse skupaj bo trajalo približno 30-40 minut. In brez skrbi, buča ne bo razpadla ;)




Zraven sabdžija se super poda navaden bel basmati riž ali pa riževe kroglice



DOBER TEK! :D

1 komentar:

  1. Zdravo! :) Mene samo zanima, kje se da kupiti rumeno lečo? V trgovinah sem namreč zasledila le zeleno in rdečo, rumene pa ne.
    Lep dan!

    OdgovoriIzbriši