ponedeljek, 6. oktober 2014

Mafini z datlji

MAFINI Z DATLJI



Na najinem blogu je že en recept za odlične mafine, ki je čisto preprost in mafini res vedno uspejo. In tudi ta recept je nekako tak - dodajate lahko sadje, oreščke,..karkoli se vam zazdi in mafini bodo zmeraj uspeli ;)

Je pa ta recept tudi malo poseben, saj ti mafini ne vsebujejo sladkorja in so sladkani samo z datlji. No, razen te zelo okusne kokosove kreme na vrhu - ta je sladkorjem ;)





Potrebujete :
(za 12 mafinov, za merico sva uporabila jogurtov lonček)


- 2 skodelici ovsenega mleka
- žličko limoninega soka
- približno 20 datljev (če so trdi, jih prej za nekaj minut namočite v vodo)
- ingver in cimet v prahu (po želji)
- 1/2 skodelice olja (lahko rastlinsko, midva sva uporabila kokosovo)
- 1 in 3/4 skodelice moke (uporabila sva pirino)
- 1 žličko pecilnega praška
- 1 žličko sode bikarbone

Postopek:

 1. Najprej zmešajte v skledi "suhe" sestavine (moko, sodo, pecilni).



2. Potem pa odstranite koščice iz datljev, če je to potrebno in jih razrežite na manjše kose. Nato pa jih v blenderju (mikserju) dobro zmiskajte najprej samo skupaj z oljem in začimbami. Nato pa dodajte še mleko in malo limonega soka. Po želji lahko dodate tudi vanilijev sladkor (ampak so mafini čisto super tudi brez).



3. Maso nato zmešajte skupaj z moko, pecilnim in sodo, da dobite gosto maso za mafine. 


4. Maso razdelite v modelčke za mafine. Tile luštni papirčki (in na koncu tudi krožnički) so iz  Trgovine Popolna dekoracija ;) In tam najdete ogromno takšnih in drugačnih modelčkov in dodatkov za peko - vse za popestritev kuhinje ;)




5. Mafine pecite pri 180 stopinjah približno 20 minut - poskusite s palčko / zobotrebcem, če so že pečeni.




Midva sva na koncu zmiksala še malo kokosovega masla in sladkorja v prahu, tako da sva dobila belo kremo (frosting) za mafine. 




DOBER TEK! :D

2 komentarja:

  1. Pozdravljeni ,
    zanima me ali se v receptu uporabi suhe ali sveže datelje ? :)
    hvala,
    lp

    OdgovoriIzbriši