ponedeljek, 27. oktober 2014

Jabolčni mafini


JABOLČNI MAFINI


Zadnje čase rada pečeva mafine. Zakaj? Ker so dobri in ker so pripravljeni ekstremno hitro :P Mogoče mafini na prvi pogled ne kličejo veedskoo, ampak okusi so pa tapravi. Ti jabolčni mafini so pripravljeni s super začimbo - kardamomom. Zaradi jabolk in jabolčnega soka pa so ekstra sočni. In če bi kdo rad te super mafine spekel v najbolj lušnih papirčkih, jih najde v Trgovini popolna dekoracija ;)






Potrebujete :

(12 mafinov, za merico uporabite manjši jogurtov lonček)

- 2 skodelici moke (midva sva uporabila pirino)
- 1/2 pecilnega praška
- 1 žličko zmletega kardamoma
- 1/2 - 3/4 skodelice sladkorja
- 1/2 skodelice olja (po želji lahko uporabite tudi kokosovo)
- 1/2 skodelice ovsenega mleka
- 1/2 skodelice jabolčnega soka (midva sva z malo vode v blenderju zmiksala jabolka)
- 1 žličko naribane limonine lupinice
- jabolka za okrasitev


Postopek : 


1. Pripravite vse sestavine (pečico pa lahko že vklopite na 180 stopinj). 


2. V eni skledi zmešajte skupaj suhe sestavine (moko, pecilni prašek in kardamom). V drugi skledi pa zmešajte ostale sestavine. Premešajte jih dobro, da se sladkor čim bolj raztopi, nato pa vse skupaj primešajte skledi z moko. Masa mora biti lepo gladka in gosta. 


3. Narežite nekaj jabolk na krhlje. 


4. Modelčke za mafine napolnite z maso - približno 3/4 modelčka (lahko tudi več, če želite zelo visoke mafine). Nato pa na vsak mafin položite dve krhlja jabolka. 



5. Mafine pecite približno 20-25 minut na 180 stopinj (preverite s kakšno leseno palčko, če so mafini že pečeni - potisnete jo v sredino mafina in če ostane "suha" potem so mafini pečeni, če pa se na njo prime testo, bodo mafini potrebovali še nekaj minut).



DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar