torek, 12. november 2013

Paradižnikova juha z riževimi rezanci



Na seznamu receptov še ni veliko juh in ker sva ravno ta vikend jedla odlično paradižnikovo juho z riževimi rezanci, je tudi prav, da se recept objavi :)


Potrebujete  :

8 paradižnikov  (5 paradižnikov lahko narežete na večje kose, 3 pa na majhne kocke)
ghi
riževe rezance (tanke)
sveži peteršilj
voda
maslo
moka
400 mL mleka
malo limetinega soka


Začimbe : zmleti koriander, asafetida, črni poper, kajenski poper, lovorjev list, sol, rjavi sladkor

Postopek :

V loncu razgrejete ghi (približno dve žlici), popražite koriander in asafetido. Dodate večje kose paradižnika , lovorjev list, prilijete vodo (2 L - 2,5 L), kuhate 10-15 minut, potem pa z ročnim mešalnikom vse skupaj zmiksate. Potem pa dodate še preostal paradižnik, peteršilj in ostale začimbe (1ČŽ koriandra, popra, soli, sladkorja, 1/4 ČŽ asafetide) in pustite, da počasi vre.

Medtem, ko juha vre si pripravite drugo kozico, v kateri stopite malo masla (približno 2 žlici) in na njem popražite moko (tudi približno 2 žlici) in ko postane rahlo rjava, dodajte mleko in ves čas mešate, da dobite gosto omako.

Omako prilijte k juhi, stisnite sok polovico limete, dodajte riževe rezance, kuhajte še nekaj minut, da se rezanci zmehčajo in juha je gotova :)




Dober tek! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar