ponedeljek, 18. november 2013

Emilova dalova juha z indijskimi oreščki


EMILOVA DALOVA JUHA Z INDIJSKIMI OREŠČKI
Bliža se zima in hladnejši dnevi, ko definitivno najbolj "pašejo" raznorazne juhce :) Midva sva prejšnji teden med drugim skuhala tudi prav posebno dalovo juhco in sicer z indijskimi oreščki in kislo smetano :). 

Včasih si kakšne recepte sposodiva, mogoče prilagodiva, tako da nama je jed še bolj všeč ..ampak tale recept pa je popolnoma najin oz. Emilov ;)

Priprava je, kot ponavadi, čisto preprosta :) 
Potrebujete : 


100- 150 g moong dala
dobro pest indijskih oreščkov 
vodo
ghi
kislo smetano


Začimbe : črna gorčična semena, kumin, lovorjev list, čili, asafetido, sladka paprika, kurkuma, bazilika, majaron, sladkor, sol 

Postopek : 

Najprej na ghiju popražite gorčična semena (da popokajo), potem dodajte lovorjev list in kumin, čili, asafetido, sladko papriko. Začimbe malo popražite (par sekund) in dodajte indijske oreščke. 

Ko indijski oreščki malo potemnijo dodajte dal (ki ste ga imeli prej namočenega) in kislo smetano. 

Potem, ko se kisla smetana enakomerno stopi, vse skupaj zalijte z vodo (1-2 L) in dodajte še preostale začimbe. Kuhajte tako dolgo, da se dal ne razkuha. 

In juhca je končana :) DOBER TEK!P.S.: količine začimb ponavadi ne piševa, ker je vse odvisno od okusa. Če bi pa kdo posebej želel, pa lahko tudi poveva kakšne količine bi vam midva priporočala ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar