sreda, 9. oktober 2013

Kremna brokolijeva juha (tudi za vegane)


Te teden smo dobili prošnjo, da objavimo kakšen (ali pa kakšnega več :P) recept za juho. In ker smo ravno danes delali brokolijevo juho (takšno, ki je primerna tudi za vegane) smo se odločili, da objavimo kar ta recept. 
Za recept smo malo poguglali, malo dodali iz naše glave in nastala je odlična kremna, vendar ne pregosta brokolijeva juha. 


Nekako tako se jo pripravi : 

Uporabili smo manjši brokoli (mi smo uporabili samo cvetove), 3 krompirje narezane na manjše kose, olivno olje, malo sojinega mleka in malo riževe smetane za kuhanje (lahko uporabite tudi samo mleko),.
Začimbe : muškatni orešček, čili, beli poper, asafetida, sladka paprika, sol, sladkor. 


Priprava je totalno enostavna. Zelenjavo narežete na manjše koščke in jo seveda operete. Potem pristavite lonec in segrejete olje(JŽ olja). Ko je olje segreto dodate začimbe (vse razen sladkorja in soli), jih popražite, dodate zelenjavo, jo malo popražite in zalijete z vodo. Pustite da zavre, zmanjšate ogenj in kuhate tako dolgo, da je zelenjava mehka.

Glede količine začimb in vode je tako, da tudi sami ne uporabljamo neke merice. Začimbe dodajamo bolj po občutku, ampak poskušamo ne pretiravati (recimo pol ČŽ muškatnega oreščka, enako čilija, sladke paprike, ščepec asafetide, ČŽ sladkorja in soli). Voda pa uporabite približno toliko, da je zelenjava prekrita in še enkrat več ;)

Ko je zelenjava mehka, juho odstavimo in jo zmiksamo z ročnim mešalnikom. Dodamo malo sojinega mleka in riževe smetane za kuhanje, sol in sladkor. Mleka in smetane dodamo ravno toliko, da je juha kremasta ampak ne pregosta. Vse skupaj še enkrat zavremo in juha je gotova :D





Ni komentarjev:

Objavite komentar