petek, 9. avgust 2013

Pica- samose

Kot omenjeno v prejšnjem postu- posebne samose ali pica-samose- testo, ki je rahlo, mehko še naslednje tri dni...fila ob kateri se ti cedijo sline in ponovno mešanje kultur.


Čisto preprost recept, rezultat pa še vedno dovolj poseben. Za testo sva uporabila moko (polnozrnatno), mleko, olje, kurkumo, sladkor, muškatni orešček in sol. 


Za filo pa sva uporabila pelate in mozzarelo. Pelate sva pripravila na "najin" način in sicer najprej na ghi-ju popražiš začimbe (ingver, čili, gorčična semena, kumina, asafetida, kajenski poper), dodaš na koščke narezane pelate (načeloma lahko tudi tiste iz konzerve) in še ostale začimbe (kurkuma, origano, bazilika, majaron, lovorov list, sol, poper) in jih nato nekaj časa prekuhavaš.

Testo potem razvaljaš v malo večje kroge, jih nadevaš, prepogneš in oblikuješ v samose, ki jih potem spečeš v pečici. 



Nama so bile te pica-samose tako dobre, da sva jih jedla za kosilo (zraven pa solato iz paradižnika, paprike in kumaric) in potem sva jih naredila še enkrat in jih odnesla s seboj na plažo ;)

2 komentarja:

  1. Zdravo obema

    Ta recept me 'matra' že nekaj časa.
    Ne samo po slikah sodeč ampak tudi sicer ... gre tule za kvašeno testo. Kaj sta uporabila ?
    Iz tistega testa za samose seveda nikoli ne bi nastal tak rahel izdelek :) .

    Hvala za vse, kar delita z obiskovalci bloga.
    Marko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljen, se opravičujeva za pozen odgovor, včasih nama kakšen komentar uide ;)

      Tukaj nisva uporabila kvasa, ampak kot piše : Za testo sva uporabila moko (polnozrnatno), mleko, olje, kurkumo, sladkor, muškatni orešček in sol

      Seveda pa lahko naredite tudi kvašeno testo :)

      Izbriši