nedelja, 11. avgust 2013

Kitajsko- indijske ali indijsko- kitajske testenine

Zadnjič sva pisala o "ponovnem mešanju kultur" in šele potem ugotovila, da na blogu še nisva pisala o najinih kitajsko indijskih ali indijsko kitajskih testeninah ;)



Zakaj piševa o tem, da so kitajsko-indijske ali pa indijsko-kitajske testenine, je zato, ker je to dejansko odvisno od tega s katere perspektive gledaš. Z najine so te testenine definitivno indijske ( riževi rezanci,začimbe, panir ... vse indijsko :P), kdo drug pa bi morda trdil drugače...ampak kitajske, indijske, kakršnekoli že, glavno, da teknejo ;).

Sestavine, ki sva jih uporabila : 

riževi rezanci, rdeča paprika, korenje, ingverjevi koščki, zelje, grah, panir - doma narejeni sir in seveda začimbe. 

Postopek priprave je morda malo dolgotrajnejši, ker moraš večino stvari posebej popražit (posebej zelje, posebej ingver,posebej panir..) in šele nato lahko vse streseš skupaj.

Ampak!

Ne, da so te testenine dobre, ampak so božanske. Super način, da malo popestrite svoj jedilnik in si namesto klasične "pašte" pripravite te kitajsko-indijske ali pa indijsko-kitajske testenine ;)
























P.S.: ta recept je odličen za vse tiste, ki so še vedno privrženci mesa in trdijo, da brez mesa ni pravega obroka, saj imava izkušnjo, da so dosedaj vsi,  ki so te testenine poskusili bili prepričani, da so v njih koščki piščanca - zaradi koščkov panirja, ki imajo tak videz in potem, ko sva povedala, da je to v resnici domač
sir, so bili totalno presenečeni ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar