sobota, 14. marec 2015

"Bolognese" omaka z rjavo lečo

"BOLOGNESE OMAKA Z RJAVO LEČO



Bolognese omaka je totalen "comfort food", za tiste dneve, ko si zaželimo nekaj konkretnega, nekaj kar spominja na otroštvo, preprosto odličnega.
Najina verzija je seveda drugačna od tiste originalne, ampak tako zelo okusna, da boste želeli še več!
Midva si jo pripraviva s testenimami, kus kusom, .. zraven pa super paš kakšna fokača ;)
Veganska verzija bolognese omake je top! ;)



Potrebujete (za 2 lačna) :
- 2 korenčka
- 1 bučko
- 1 papriko
- 6 paradižnikov
- 100 g rjave leče
- sveži ingver
- asafetido
- kajenski poper
- koriander
- sladko papriko
- timijan
- bazilika
- sol
- poper
- olje

Postopek :

1. Najprej seveda pripravite vso zelenjavo. Narežite jo na majhne koščke, polovico paradižnikov pa zmiksajte v blenderju. 

2. V loncu na olju popražite najprej ingver (približno 1 žličko nastrganega ingverja), dodajte 1 žličko zmletega koriandra, 1/2 žličke asafetide, 1/2 žličke kajenskega popra, 1 žličko paprike in poper po okusu. 


3. Dodajte vso zelenjavo, razen spasiranega paradižnika in jo pražite nekaj minut, da rahlo porjavi.


4. Potem pa dodajte lečo. Če ste jo prej namakali, toliko bolje ;)


5. Zalijte z malo vode (1 dcl, kasneje še zmeraj lahko dodate več, če bo potrebno) in s pasiranim paradižnikom. Dodajte 1 žličko timijana in 1 žličko bazilike.
 Potem pa pustite, da zavre, zmanjšajte ogenj in kuhajte toliko časa, da bo leča kuhana in bo omaka lepo gosta (vsaj pol ure). Na koncu omako še posolite in ponudite. 



DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar