ponedeljek, 2. februar 2015

Namaz iz belega fižola

NAMAZ IZ BELEGA FIŽOLASicer bolj poredko jeva kruh, ampak ko ga, ga zmeraj, brez izjeme spečeva doma :) včasih brez kvasa, včasih s kvasom, odvisno od časa in navdiha..moke pa tudi večinoma pečeva nekakšne mešanice (pirina, polnozrnatna, ajdova, ržena,..). In ko si spečeva kruh, si enostavno morava narediti še kakšen namaz :) 
Najprej sva si ponovno naredila avokadov namaz, za drugi dan pa sva si naredila ta odličen namaz iz belega fižola. Podoben je namazu iz čičerike, ampak ima svoj, poseben okus. Njami, stokrat boljše od vseh kupljenih namazov ;)

Potrebujete :
(midva sva ga imela za zajtrk in večerjo dovolj)

- 150 g belega fižola
- 30 g sezama
- ščepec asafetide
- žličko soli
- 1/2 žličke kajenskega popra
- 1/2 žličke zmletega kumina
- 1/2 žličke kurkume
- 1/2 žličke zmletega ingverja
- sok pol limone
- malo olivnega olja


Postopek;

1, Najprej skuhajte fižol. Traja tam med pol ure in 3/4 ure, ampak se splača. Pomaga pa tudi, če ga morda eno noč prej namočite ;)


2. Fižol odcedite in splahnite z vodo.3. V mikserju (midva imava mini verzijo multipraktika) zmeljite na suho sezamova semena, da dobite "pasto" (kot alternativo lahko uporabite tudi že kupljen tahini). 


4. Potem pa dodajte fižol in vse skupaj dobro zmiksajte. Dodajte še limonin sok in malo olivnega olja (1 žlico), če pa vam bo masa še zmeraj predtrda pa dodajte malo vode.


5. Nato pa dodajte še vse začimbe in dobro premešajte. Midva si kruh preden ga namaževa vedno najprej popečeva. Tako, čisto preprosto, na suho v ponvi, da malo zrahrustlja. Mmmm!!DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar